nieuws

Trainees probaat middel werving civieltechnici

bouwbreed

Royal Haskoning, de gemeente Nijmegen en werving & selectiebureau Vitae bundelen hun krachten om civieltechnici te interesseren voor infrastructurele projecten.

De samenwerking behelst traineeships voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding en enkele jaren ervaring. Het is de bedoeling dat ze in dienst van Vitae werken aan projecten bij de gemeente Nijmegen en gecoacht worden door het ingenieursbureau.
Waar de trainees voornamelijk een regierol krijgen in de gemeentelijke projecten waar zij zich op gaan richten, biedt Royal Haskoning vakinhoudelijke begeleiding.
Jan-Dirk Schepers van Royal Haskoning: “Een goede projectleider moet weten hoe de producten waar hij mee aan de slag gaat, worden gemaakt. Wij nemen de taak op ons om hen op dat gebied wat bij te brengen.”
Royal Haskoning hoopt met het project, dat op 1 maart vorig jaar is begonnen en wegens succes voor een jaar is verlengd, een intensievere samenwerking met opdrachtgevers van de toekomst te bewerkstelligen.
“Hoe beter onze relatie is met een opdrachtgevende partij als de gemeente Nijmegen, hoe beter wij in staat zijn goede producten voor hen te maken.”

Overstap

Daarnaast geeft het project Royal Haskoning de kans om zich te presenteren aan de trainees. “Wie weet ontdekken sommigen gaandeweg het traject dat zij zich beter thuis voelen bij een ingenieursbureau dan bij de gemeente. Door deze samenwerking is een eventuele overstap naar ons heel gemakkelijk”, aldus Schepers.
Voor een personele strijd met de gemeente is Schepers niet bang. “Doel van het traineeship is om projectleiders te werven voor de gemeente. Wij leiden de mensen die we aannemen als bijvoorbeeld tekenaar of bestekschrijver, intern op tot de functie van projectleider. Dus wat dat betreft zitten we niet in elkaars vaarwater.”

Reageer op dit artikel