nieuws

Torenkruis op zijn plek

bouwbreed

Het torenkruis krijgt opnieuw een plek op de hervormde kerk in het Gelderse Kootwijk. Het kruis, de cijferplaat en de wijzers, de bol van de toren en de haan zijn de afgelopen tijd grondig gerestaureerd. Tijden de werkzaamheden is bij de wijzerplaat de beplating van het achterframe verwijderd en is het frame hersteld en weerbestendig behandeld met synthetische lakken. Verder bestond het conserveren uit het parelstralen van de beplating, waarna die met roestvaststalen popnagels opnieuw is vastgemaakt op het behandeld frame. Op de wijzerplaat zijn met bladgoud vergulde Romeinse cijfertekens aangebracht. De haan en bol zijn hersteld en verguld met 23,75-karaats bladgoud. Koninklijke Eijsbouts uit Asten heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

Het torenkruis krijgt opnieuw een plek op de hervormde kerk in het Gelderse Kootwijk. Het kruis, de cijferplaat en de wijzers, de bol van de toren en de haan zijn de afgelopen tijd grondig gerestaureerd. Tijden de werkzaamheden is bij de wijzerplaat de beplating van het achterframe verwijderd en is het frame hersteld en weerbestendig behandeld met synthetische lakken. Verder bestond het conserveren uit het parelstralen van de beplating, waarna die met roestvaststalen popnagels opnieuw is vastgemaakt op het behandeld frame. Op de wijzerplaat zijn met bladgoud vergulde Romeinse cijfertekens aangebracht. De haan en bol zijn hersteld en verguld met 23,75-karaats bladgoud. Koninklijke Eijsbouts uit Asten heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels