nieuws

Studenten ontwerpen schuilhut

bouwbreed

De tweehonderd eerstejaarsstudenten bouwkunde aan de TU Eindhoven hebben in teams van vijf een schuilhut ontworpen. De ontwerp- en maakopdracht moest aan een aantal eisen voldoen; de shelters moesten licht van gewicht en opvouwbaar zijn, maximaal 25 euro aan materiaal kosten en onderdak bieden aan twee personen.

De tweehonderd eerstejaarsstudenten bouwkunde aan de TU Eindhoven hebben in teams van vijf een schuilhut ontworpen. De ontwerp- en maakopdracht moest aan een aantal eisen voldoen; de shelters moesten licht van gewicht en opvouwbaar zijn, maximaal 25 euro aan materiaal kosten en onderdak bieden aan twee personen.
Een jury beoordeelt de shelters op bouwfysische aspecten, gebruik van materiaal en toegepaste techniek; zij kiest de tien meeste kansrijke ontwerpen. Docent Bouwkunde ir. Ralph Brodruck signaleert dat er veel pvc-materialen zijn toegepast. “Dat geeft ventilatie en condensproblemen. De studenten zullen zelf ervaren dat het ook zonder regen vochtig kan zijn. Wat dat betreft zijn er genoeg leermomenten.” De beste shelter wordt in het Vertigo-gebouw van de faculteit tentoongesteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels