nieuws

Staat niet voor rechter in zaak brand Catshuis

bouwbreed Premium

Het Openbaar Ministerie hoeft de Staat der Nederlanden niet te vervolgen voor de dood van een 49-jarige schilder in het Catshuis. Volgens het gerechtshof in Den Haag is er onvoldoende bewijs dat de staat schuld heeft aan zijn dood.

Het Openbaar Ministerie hoeft de Staat der Nederlanden niet te vervolgen voor de dood van een 49-jarige schilder in het Catshuis. Volgens het gerechtshof in Den Haag is er onvoldoende bewijs dat de staat schuld heeft aan zijn dood.
Dat heeft advocaat Arthur van der Biezen gisteren gezegd. Hij is de raadsman van de weduwe van het slachtoffer dat in mei 2004 om het leven kwam bij een brand in de ambtswoning van de minister-president. De brand ontstond op 15 mei 2004 door ontploffing van een grote hoeveelheid thinner.
In maart 2006 werd het bedrijf De Goede Schilders hiervoor veroordeeld tot een boete van 15.000 euro. Daarbij verklaarde de rechter dat ook de opdrachtgever moet hebben geweten van het gebruik van de thinner.
Voor FNV Bouw was dit aanleiding samen met de weduwe een procedure bij het gerechtshof aan te spannen om het OM te dwingen de Rijksgebouwendienst als opdrachtgever te vervolgen.

Reageer op dit artikel