nieuws

Snoerloze Bosch boort in kleine ruimte

bouwbreed

Voor werk in kleine ruimtes adviseert Bosch Nederland zijn nieuwe snoerloze hoekschroevendraaier. Deze GWI 10.8 V-LI Professional heeft een flexibele kop van 9,5 centimeter; de kortste ter wereld, zegt de fabrikant. De schroevendraaier kan in vijf standen over 90 graden worden versteld. Het toerental is traploos in te stellen tot 585 toeren. Met acht torsiekoppels draait de GWI schroeven tot 5 millimeter breed en 50 millimeter lang in zacht hout. De machine werkt met schroefbits en zeskantige schacht-boorbits. Elektronica voorkomt dat de accu overbelast, oververhit en volledig ontladen raakt. Een warmtegeleidende behuizing leidt de warmte naar buiten af zodat tussen de accucellen een betere warmtebalans ontstaat. Met dat in gedachten komt Bosch tot ruim 400 procent meer accutijd. De accu is opgebouwd uit lithium-ion cellen die 10,8 volt leveren. De fabrikant gebruikt dezelfde accutechniek voor zijn 36 volt gereedschap zoals de nieuwe schroefboormachines GSB en GSR 36 V-LI Professional.

Voor werk in kleine ruimtes adviseert Bosch Nederland zijn nieuwe snoerloze hoekschroevendraaier. Deze GWI 10.8 V-LI Professional heeft een flexibele kop van 9,5 centimeter; de kortste ter wereld, zegt de fabrikant. De schroevendraaier kan in vijf standen over 90 graden worden versteld. Het toerental is traploos in te stellen tot 585 toeren. Met acht torsiekoppels draait de GWI schroeven tot 5 millimeter breed en 50 millimeter lang in zacht hout. De machine werkt met schroefbits en zeskantige schacht-boorbits. Elektronica voorkomt dat de accu overbelast, oververhit en volledig ontladen raakt. Een warmtegeleidende behuizing leidt de warmte naar buiten af zodat tussen de accucellen een betere warmtebalans ontstaat. Met dat in gedachten komt Bosch tot ruim 400 procent meer accutijd. De accu is opgebouwd uit lithium-ion cellen die 10,8 volt leveren. De fabrikant gebruikt dezelfde accutechniek voor zijn 36 volt gereedschap zoals de nieuwe schroefboormachines GSB en GSR 36 V-LI Professional.

Reageer op dit artikel