nieuws

Schooljaar 2007-2008: Jaar van de Techniek

bouwbreed

Brancheorganisaties uit de bouw en techniek, waaronder Bouwend Nederland, Fundeon, Kivi Niria en het Platform Beta Techniek, hebben het schooljaar 2007-2008 uitgeroepen tot het Jaar van de Techniek. Doel is het op een wervende manier onder de aandacht brengen van de technische sector: geen tandwielen en smeerolie meer, maar communiceren met beelden die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Jongeren en scholen die zich op de sector willen oriënteren, krijgen een gezamenlijk overzicht van alle landelijke en regionale activiteiten, en ondernemers worden gemobiliseerd om samen met scholen regionaal aan de slag te gaan. Het Jaar van de Techniek wil de technische branches bereiken, werkgevers, jonge werknemers en toekomstige werknemers. In mei wordt de startbijeenkomst van het Jaar gehouden. De ambassadeurs voor het Jaar van de Techniek hebben zich verenigd in het Comité van Aanbeveling, bestaande uit Loek Hermans (MKB Nederland), Bernard Wientjes (VNO-NCW), Doekle Terpstra (HBO-raad), Margot Vliegenthart (MBO-raad), Sjoerd Slagter (VO-raad) en Paula Swenker (Colo, vereniging kenniscentra ber oepsonderwijs bedrijfsleven).

Brancheorganisaties uit de bouw en techniek, waaronder Bouwend Nederland, Fundeon, Kivi Niria en het Platform Beta Techniek, hebben het schooljaar 2007-2008 uitgeroepen tot het Jaar van de Techniek. Doel is het op een wervende manier onder de aandacht brengen van de technische sector: geen tandwielen en smeerolie meer, maar communiceren met beelden die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Jongeren en scholen die zich op de sector willen oriënteren, krijgen een gezamenlijk overzicht van alle landelijke en regionale activiteiten, en ondernemers worden gemobiliseerd om samen met scholen regionaal aan de slag te gaan. Het Jaar van de Techniek wil de technische branches bereiken, werkgevers, jonge werknemers en toekomstige werknemers. In mei wordt de startbijeenkomst van het Jaar gehouden. De ambassadeurs voor het Jaar van de Techniek hebben zich verenigd in het Comité van Aanbeveling, bestaande uit Loek Hermans (MKB Nederland), Bernard Wientjes (VNO-NCW), Doekle Terpstra (HBO-raad), Margot Vliegenthart (MBO-raad), Sjoerd Slagter (VO-raad) en Paula Swenker (Colo, vereniging kenniscentra ber oepsonderwijs bedrijfsleven).

Reageer op dit artikel