nieuws

Royal Haskoning op weg naar 300 miljoen euro omzet

bouwbreed Premium

Royal Haskoning komt dit jaar dicht bij een omzet van 300 miljoen euro. Dat verwacht het Nijmeegse advies- en ingenieursbureau.

De onderneming voerde afgelopen jaar de bedrijfsopbrengsten met ruim 25 procent op tot 280 miljoen euro. De nettowinst steeg met 40 procent naar 10,4 miljoen euro. De orderportefeuille is met een werkvoorraad van zes maanden stabiel gebleven.
Haskoning keerde 7,7 miljoen euro aan variabele beloningen en winstuitkeringen aan medewerkers uit. Het jaar ervoor was dat nog 4,6 miljoen.
De Nijmegenaren boekten in 2006 vooral vooruitgang in de private sector. Bijna de helft van de omzet kwam afgelopen jaar uit die hoek. In 2005 was dat nog iets meer dan 40 procent. In Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk werd een omzetstijging van ruim 26 procent behaald. Ook buiten West-Europa pakte de onderneming meer omzet, vooral doordat het aantal olie- en gasgerelateerde opdrachten uit het Midden-Oosten toenam.

Overnames

De opbrengsten stegen ook door overnames. Haskoning nam in 2006 onder andere het stedenbouwkundig ontwerpbureau VHP over. Dit jaar houdt het ingenieursbureau rekening met een omzetstijging van zeker 5 procent. De omzet zal daarmee de 300 miljoen euro naderen. Groei verwacht Haskoning in de olie- en gassector, maar ook in de sectoren water en gezondheidssector. De nettowinst zal naar verwachting uitkomen op 7 miljoen euro, het gemiddelde van de afgelopen drie jaar.

Reageer op dit artikel