nieuws

Restauratie nummer 2

bouwbreed

Voor de tweede keer in korte tijd restaureert Molenmakersbedrijf JK Poland molen C, een strijkmolen gebouwd in 1630 die het landschap van Ouddorp siert. Tot twee keer toe is de molen namelijk in vlammen opgegaan. Voor het eerst in 1999. Toen de molen net was gerestaureerd, ging de fik er op Eerste Kerstdag in 2004 weer in. Een dure grap voor de verzekering, want de herstelkosten liggen rond de 500.000 euro. Op de werkplaats in Broek op Langedijk werken twee molenmakers aan de eikenhouten molenkap die uiteindelijk ongeveer 10 ton zal wegen. Nagenoeg de gehele molen krijgt nieuwe onderdelen. Molen C is na oplevering de enige operationele strijkmolen in Nederland.

Voor de tweede keer in korte tijd restaureert Molenmakersbedrijf JK Poland molen C, een strijkmolen gebouwd in 1630 die het landschap van Ouddorp siert. Tot twee keer toe is de molen namelijk in vlammen opgegaan. Voor het eerst in 1999. Toen de molen net was gerestaureerd, ging de fik er op Eerste Kerstdag in 2004 weer in. Een dure grap voor de verzekering, want de herstelkosten liggen rond de 500.000 euro. Op de werkplaats in Broek op Langedijk werken twee molenmakers aan de eikenhouten molenkap die uiteindelijk ongeveer 10 ton zal wegen. Nagenoeg de gehele molen krijgt nieuwe onderdelen. Molen C is na oplevering de enige operationele strijkmolen in Nederland.
Foto: Martin Mooij

Reageer op dit artikel