nieuws

Raad van State verwerpt bezwaar A73

bouwbreed

De Raad van State heeft de bezwaren van enkele omwonenden tegen de aanleg van het wegvak C2 in Venlo van de nieuwe autosnelweg A73-Zuid in een voorlopige voorziening verworpen. Eerder deed de rechter in Roermond hetzelfde. De uitspraak betekent dat dit wegvlak gewoon aangelegd kan worden. Daarmee is de hele A73-Zuid eind dit jaar klaar. De voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verwierp klachten van omwonenden dat er te veel fijn stof vrij zou komen als de weg daar komt. Overigens loopt hierin wel nog een bodemprocedure.

De Raad van State heeft de bezwaren van enkele omwonenden tegen de aanleg van het wegvak C2 in Venlo van de nieuwe autosnelweg A73-Zuid in een voorlopige voorziening verworpen. Eerder deed de rechter in Roermond hetzelfde. De uitspraak betekent dat dit wegvlak gewoon aangelegd kan worden. Daarmee is de hele A73-Zuid eind dit jaar klaar. De voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verwierp klachten van omwonenden dat er te veel fijn stof vrij zou komen als de weg daar komt. Overigens loopt hierin wel nog een bodemprocedure.
Opvallend is dat minister Eurlings (verkeer) deze week op de rem trapte bij de aanleg van de nabijgelegen A74 in Tegelen. De berekeningen waren fout. Volgens de Raad van State, althans in voorlopige voorziening, zouden de berekeningen voor dit stuk van de A73 wel kloppen.

Reageer op dit artikel