nieuws

Project Kirishi bruggenhoofd voor Econosto in Rusland

bouwbreed

Technisch dienstverlener Econosto heeft vorig jaar op een omzet van 191,4 miljoen euro een winst geboekt van 3,9 miljoen euro. De orderportefeuille was bij de jaarwisseling gevuld met opdrachten ter waarde van 90 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Frank van Os verwacht dat de sterk stijgende lijn zich in 2007 voortzet. Vorig jaar steeg de winst met 47 procent. De autonome omzet groeide met 18 procent. Het optimisme van de topman is mede ingegeven door de start van de leveringen aan project Kirishi. De naam Kirishi staat voor de grootste opdracht ooit in de geschiedenis van Econosto. Met hoofdaannemer ABB Lummus werd in 2006 een overeenkomst gesloten voor de levering van een complete range afsluiters voor een groot nieuw petrochemisch complex in Kirishi, 180 kilometer van de Russische stad Sint Petersburg. De order met een waarde van 40 miljoen euro bestrijkt een periode van twee jaar. De eerste leveringen zullen medio dit jaar plaats vinden. Van Os ziet het karwei in Kirishi als een buitenkans om de goede reputatie van het bedrijf verder te versterken bij klanten, aannemers en banken. De Russische markt trekt momenteel sterk aan. Econosto verwacht een goede entree te hebben bij diverse grote projecten die binnenkort los komen. Vanwege de hoge verwachtingen heeft Econosto besloten een kantoor te openen in Moskou.Econosto stootte vorig jaar vastgoed af in Waalwijk, Rotterdam en Zeebrugge. In tegenstelling tot eerdere plannen kwamen panden in Dortmund en Dubai niet in andere handen. In Dubai zijn recent het op afzonderlijke locaties gelegen inkoopmagazijn en het verkoopkantoor samengevoegd in een nieuw gebouw.In Europa steeg de omzet van Econosto met 14 procent tot 143,9 miljoen euro. Het aantal medewerkers nam licht af tot 476. Het Midden-Oosten leverde een omzet op van 43,8 miljoen euro, 31 procent meer dan in 2005. In de regio heeft het bedrijf 152 mensen aan het werk.

Dubai

Reageer op dit artikel