nieuws

Paar buienKoude lucht

bouwbreed Premium

Relatief koude lucht heeft zich over Nederland en een aanzienlijk deel van Europa verspreid. In de Alpen valt vandaag wederom veel sneeuw, in de Ardennen en het Sauerland is het licht aan het sneeuwen. Bij ons trekken diverse buien over, die soms met (natte) sneeuw gepaard gaan, maar vaker regen en hagel veroorzaken. De meeste buien lijken over het westen en zuidwesten te schuiven, de minste buien vallen in het oosten en noordoosten. Bij een veelal vrij krachtige noordenwind aan zee is het vanmiddag maximaal een graad of 8. Vanavond en vannacht blijven de westelijke kustprovincies zeer gevoelig voor winterse buien. De wind gaat landinwaarts deels liggen en lokaal vriest het een graadje. Morgen lijken er beduidend minder buien te passeren, dan vandaag. Ook zijn de buien lichter van aard. De maxima schommelen wederom rond 8 graden. Na morgen blijft het aan de koude kant. Er drijven geen Noordzeebuien meer binnen, wel kan het vanaf donderdagmiddag vanuit het oosten gaan regenen.

Relatief koude lucht heeft zich over Nederland en een aanzienlijk deel van Europa verspreid. In de Alpen valt vandaag wederom veel sneeuw, in de Ardennen en het Sauerland is het licht aan het sneeuwen. Bij ons trekken diverse buien over, die soms met (natte) sneeuw gepaard gaan, maar vaker regen en hagel veroorzaken. De meeste buien lijken over het westen en zuidwesten te schuiven, de minste buien vallen in het oosten en noordoosten. Bij een veelal vrij krachtige noordenwind aan zee is het vanmiddag maximaal een graad of 8. Vanavond en vannacht blijven de westelijke kustprovincies zeer gevoelig voor winterse buien. De wind gaat landinwaarts deels liggen en lokaal vriest het een graadje. Morgen lijken er beduidend minder buien te passeren, dan vandaag. Ook zijn de buien lichter van aard. De maxima schommelen wederom rond 8 graden. Na morgen blijft het aan de koude kant. Er drijven geen Noordzeebuien meer binnen, wel kan het vanaf donderdagmiddag vanuit het oosten gaan regenen.

Reageer op dit artikel