nieuws

Overijsselse Fun Park Meppen valt 50 procent duurder uit

bouwbreed

Het gigantische Fun Park Meppen van de Overijsselse zakenman Hennie van der Most, net over de grens bij het Drentse Emmen, zal niet eerder dan in april 2008 worden geopend. Bovendien blijkt de geplande investering van 20 miljoen euro onvoldoende; het park kost ruim 30 miljoen.

Belangrijkste reden voor de vijftig procent extra kosten vormt de verhoging van de belasting in Duitsland. Ook de brandverzekering is bij de oosterburen omhooggegaan.
De vertraging in de bouw heeft te maken met problemen die Van der Most ondervindt met het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Pas in 2009 zal het enorme attractiepark in de Duitse deelstaat Nedersaken volledig zijn afgebouwd.
Het Fun Park Meppen wordt gevestigd in een voormalige energiekrachtcentrale, die sinds het jaar 2000 buiten werking is. Na tien jaar met het plan te hebben rondgelopen in Nederland iets dergelijks op te zetten, viel het oog van de zakenman op de electriciteitscentrale van energieleveraar RWE in het Duitse grensgebied.

Materieel

In het park komen onder meer een wildwaterbaan, een overdekte kartbaan, een racebaan, een crosscircuit, discotheken en hotels. Aanvankelijk was het de bedoeling het park al begin april van dit jaar, rond Pasen, gedeeltelijk voor het publiek te openen. Veel materieel als racewagens en motoren zijn reeds te bezichtigen. In het beboste gebied zijn inmiddels de meeste bomen al gerooid.
Intussen heeft Van der Most in het Drentse Norg familiepretpark De Vluchtheuvel aangekocht. Hij wil daar een kunstenaarsdorp laten verrijzen, waar zo’n vijftig tot zestig kunstenaars, niet gehinderd door allerlei regels, hun eigen ateliers mogen bouwen.

Reageer op dit artikel