nieuws

Optimale lichtinval met Ultima Vision

bouwbreed Premium

barendrecht ­- Met de Ultima Vision draagt Portakabin bij aan een plezieriger werkklimaat. Het nieuwste model is over de hele voorgevel voorzien van dubbelglaspanelen van vloer tot plafond. Deze zorgen voor een optimaal natuurlijke lichtinval.

De noviteit werd gisteren officieel gepresenteerd op het Nederlandse hoofdkantoor van Portakabin in Sliedrecht. “Met deze volledig beglaasde wandpanelen voegen we een extra dimensie toe aan ons productenpakket. Het nieuwste model, dat is te combineren met het modulaire bouwsysteem Ultima, is standaard leverbaar voor de verhuurmarkt”, aldus Robert Vonk, marketing assistent bij Portakabin.
Bij Ultima Vision is de 3 meter brede voorgevel voorzien van dubbelglas. Hier bevinden zich drie kozijnen met onder en boven een raam waarvan alleen de bovenste kunnen worden geopend. Vonk: “Deze indeling is gekozen met het oog op de constructieve sterkte.” De ramen zijn van getint hr-glas en voorzien van geïntegreerde jaloezieën.

Efficiëntie

Het model kent een betere thermische efficiëntie. “Wanden, deuren en dak zijn geïsoleerd met het milieuvriendelijke cfk-vrij Envirofoam. Dat zorgt voor een aanzienlijke reductie van oncontroleerbare lekken. De lekstroom is met 70 procent beter dan volgens het Engelse bouwbesluit is vereist.” Deze isolatielaag die zich tussen het stalen buitenframe en de gipsplaten aan de binnenkant bevindt, draagt tevens bij aan de stijfheid van de wanden die uit een stuk zijn vervaardigd. De wanden zijn leverbaar in een lengte van 7, 10 en 12 meter.
De fabrikant heeft het model oorspronkelijk bedacht voor niet-permanente kantoren, maar er is ook interesse uit andere sectoren. “We hebben al aanvragen binnen voor winkels en kinderdagverblijven.”

Reageer op dit artikel