nieuws

Ontvoering

bouwbreed

Een Nederlandse medewerker van het Duitse bouwbedrijf Bilfinger Berger is vrijdagochtend ontvoerd in het zuiden van Nigeria. Dat heeft de politie in de oliestad Port Harcourt verklaard. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft de ontvoering bevestigd.

Een Nederlandse medewerker van het Duitse bouwbedrijf Bilfinger Berger is vrijdagochtend ontvoerd in het zuiden van Nigeria. Dat heeft de politie in de oliestad Port Harcourt verklaard. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft de ontvoering bevestigd.
De ontvoerders drongen een werkplaats van Bilfinger Berger binnen en gingen een vuurgevecht aan met bewakers. Toen de Nederlandse beveilingschef poolshoogte nam, namen de aanvallers hem mee.
“Ze vielen in drie speedboten aan en vochten zich het kamp binnen.De veiligheidschef ging kijken en is meegenomen”, aldus een beveiligingsman. Het bedrijf probeert volgens hem contact op te nemen met de groepering die achter de aanval zit.
Het hoofdkantoor van Bilfinger Berger in het Duitse Mannheim kon vrijdagochtend de berichten over de ontvoering nog niet bevestigen.
Enkele uren na de ontvoering van de Nederlander namen gewapende mannen in de nabijgelegen oliestad Warri nog eens twee buitenlanders mee. Het zou gaan om twee bouwvakkers van Libanese afkomst. Sinds begin dit jaar zijn in de onrustige regio ongeveer zestig buitenlanders onvoerd.
Vorig jaar werd in Nigeria een machinist van baggerconcern Boskalis gevangen genomen door bandieten. De man werd na vier dagen weer vrijgelaten. Voor zover bekend is destijds geen losgeld betaald.

Een Nederlandse medewerker van het Duitse bouwbedrijf Bilfinger Berger is vrijdagochtend ontvoerd in het zuiden van Nigeria. Dat heeft de politie in de oliestad Port Harcourt verklaard. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ontvoering bevestigd.
De ontvoerders drongen een werkplaats van Bilfinger Berger binnen en gingen een vuurgevecht aan met bewakers. Toen de Nederlandse beveilingschef poolshoogte nam, namen de aanvallers hem mee.
“Ze vielen in drie speedboten aan en vochten zich het kamp binnen.De veiligheidschef ging kijken en is meegenomen”, aldus een beveiligingsman. Het bedrijf probeert contact op te nemen met de groepering die achter de aanval zit.
Het hoofdkantoor van Bilfinger Berger in het Duitse Mannheim kon vrijdagochtend de berichten over de ontvoering nog niet bevestigen.
Enkele uren na de ontvoering van de Nederlander namen gewapende mannen in de nabijgelegen oliestad Warri nog eens twee buitenlanders mee. Het zou gaan om twee bouwvakkers van Libanese afkomst. Sinds begin dit jaar zijn in de onrustige regio ongeveer zestig buitenlanders onvoerd.
Vorig jaar werd in Nigeria een machinist van baggerconcern Boskalis gevangen genomen door bandieten. De man werd na vier dagen weer vrijgelaten.

Reageer op dit artikel