nieuws

Omzet Van Oord streeft die van Boskalis voorbij

bouwbreed Premium

Van Oord heeft in 2006 een omzet van 1,5 miljard gehaald. Dat is 50 procent meer dan het jaar ervoor. Hiermee is Van Oord Boskalis voorbijgestreefd qua omzet. De Papendrechters zijn wel winstgevender.

Op de omzet die voor zo’n 45 procent in het Midden-Oosten wordt gehaald, behaalde baggeraar Van Oord een nettowinst van 89 miljoen. Dat is meer dan het dubbele van de winst in 2005 toen 42 miljoen werd binnengehaald. Boskalis wint op dit punt met gemak van Van Oord. Op een omzet van 1,35 miljard behaalden de Papendrechters een nettowinst van 116,6 miljoen.
Gezien de vooruitzichten in de wereldwijde baggermarkt gaat Van Oord tot 2010 500 miljoen investeren in uitbreiding van de vloot. Onlangs is aan een werf in China de opdracht gegeven voor verlenging van de jumbohopper HAM 318 met 51 meter. De beuninhoud wordt daardoor vergroot van 23.000 kuub naar 37.500 kuub.
Verder is een principeakkoord gesloten met IHC Holland Dredgers voor de bouw van een nieuwe jumbohopper met een beun van 32.000 kuub. In China is een valpijpschip besteld dat eind 2008 in de vaart moet komen. Met een draagvermogen van 28.000 ton wordt het schip het grootste valpijpschip in de vloot van Van Oord.

Reageer op dit artikel