nieuws

OMA ontwerpt toren in Jersey

bouwbreed

Het architectenbureau van Rem Koolhaas, Office for Metropolitan Architecture (OMA) New York, presenteerde deze week het ontwerp voor een toren van 52 verdiepingen in Jersey City. De 111.000 vierkante meter vloeroppervlak is verdeeld over drie loodrecht op elkaar gestapelde rechthoeken. De onderste rechthoek is bestemd voor kunstenaarsstudio’s en galeries, de volgende voor een hotel en appartementen en het bovenste blok huisvest extra diepe appartementen. De manier van stapeling maakt elk blok zelfstandig, het uitzicht wordt optimaal benut. Bovendien creëren de gedraaide blokken een aantal open ruimten op de overgangen. Daardoor komen op de vijfde verdieping een terras voor het hotelrestaurant, en op de 17de en de 36ste etage terrassen voor de bewoners. Aan elk terras grenzen openbare ruimten die eveneens gebruik van het terras maken, zoals een gallerij, fitnessruimte, zwembad, bar of restaurant.

Het architectenbureau van Rem Koolhaas, Office for Metropolitan Architecture (OMA) New York, presenteerde deze week het ontwerp voor een toren van 52 verdiepingen in Jersey City. De 111.000 vierkante meter vloeroppervlak is verdeeld over drie loodrecht op elkaar gestapelde rechthoeken. De onderste rechthoek is bestemd voor kunstenaarsstudio’s en galeries, de volgende voor een hotel en appartementen en het bovenste blok huisvest extra diepe appartementen. De manier van stapeling maakt elk blok zelfstandig, het uitzicht wordt optimaal benut. Bovendien creëren de gedraaide blokken een aantal open ruimten op de overgangen. Daardoor komen op de vijfde verdieping een terras voor het hotelrestaurant, en op de 17de en de 36ste etage terrassen voor de bewoners. Aan elk terras grenzen openbare ruimten die eveneens gebruik van het terras maken, zoals een gallerij, fitnessruimte, zwembad, bar of restaurant.
De toren komt op 111 First Street aan de Hudson-rivier op de plaats van een voormalige, 130 jaar oude tabaksfabriek. De ongeveer driehonderd geplande koopwoningen zullen naar verwachting tussen de 500.000 en één miljoen dollar gaan kosten.

Reageer op dit artikel