nieuws

OMA bijt in Singapore het spits af met hoge woontoren

bouwbreed

Projectontwikkelaar Far East Organization heeft bekendgemaakt in Singapore een woontoren te gaan bouwen naar een ontwerp van Office for Metropolitan Architecture (OMA).

De 153 meter hoge toren komt vlakbij de beroemde winkelstraat Orchard Road. Het ontwerp bestaat uit vier individuele torens die elk op een verschillende hoogte aan een centrale kern hangen. Het ruimtebeslag op maaiveld is daardoor tot een minimum beperkt.
De ‘drijvende torens’ bieden met 20.000 vierkante meter vloeroppervlak ruimte aan 68 luxe appartementen. De bewoners van de 36 verdiepingen krijgen een panoramisch uitzicht over het centrum en het aangrenzende groengebied.
De Residential Tower is een ontwerp van de Duitse architect Ole Scheeren, directeur van OMA Beijing. Het wordt het eerste gebouw van OMA in Singapore. “De samenwerking met de Far East Organization is een leuke mogelijkheid om OMA verder te ontwikkelen in Azië”, aldus Scheeren.

Reageer op dit artikel