nieuws

Nieuwe Michelin-band voor aanhangers en opleggers spaart brandstof

bouwbreed

Met de X One MaxiTrailer zegt Michelin een duurzame band voor aanhangers en opleggers te leveren. De fabrikant garandeert dat deze 455/45 R 22.5 de helft langer meegaat dan een standaardband in de maat 385/65 R 22.5. De nieuwe band is bedoeld voor conventionele en zogeheten mega-volume-opleggers met een schotelhoogte van 1200 tot 950 millimeter. Een zeer lange staaldraad rond de bovenste karkaslagen maakt de band extra robuust.

Met de X One MaxiTrailer zegt Michelin een duurzame band voor aanhangers en opleggers te leveren. De fabrikant garandeert dat deze 455/45 R 22.5 de helft langer meegaat dan een standaardband in de maat 385/65 R 22.5. De nieuwe band is bedoeld voor conventionele en zogeheten mega-volume-opleggers met een schotelhoogte van 1200 tot 950 millimeter. Een zeer lange staaldraad rond de bovenste karkaslagen maakt de band extra robuust.
Michelin ontwikkelde het profiel van de band voor regionale transporten en voor lange afstanden. Eenmaal afgesleten brengt Michelin Remix een nieuw profiel op de band aan. Vergeleken met de standaardband heeft de de X One MaxiTrailer 35 procent extra bruikbaar rubber en een 120 millimeter breder loopvlak. De rolweerstand komt overeen met die van een 385/65 R 22.5 XTE 2 of een 445/45 R 19.5 XTA 2 Energy.

Reageer op dit artikel