nieuws

Nieuwbouw raadhuis Haren voor rechter

bouwbreed Premium

Volgens bouwbedrijf Simon Benus uit Stadskanaal komt het nieuw te bouwen gemeentehuis aan het Raadhuisplein te dicht naast een nog te bouwen appartementencomplex te liggen. Het bedrijf sleept de gemeente voor de rechter.

Er is een lange discussie over verbouw of nieuwbouw van het gemeentehuis in Haren aan het conflict voorafgegaan. Het college was voorstander van verbouw, maar de raad wilde vijf locaties voor nieuwbouw onderzoeken. De keuze viel op het Raadhuisplein, op de plek van het te slopen postkantoor. Pal daarnaast komt het door Simon Benus te bouwen appartementencomplex.
Benus eist een schadevergoeding van 50.000 euro van de gemeente omdat drie aspirant-kopers te kennen hebben gegeven van de koop af te zien. Zij vinden dat ze door het nieuwe gemeentehuis in hun uitzicht worden belemmerd en vrezen voor een inbreuk op hun privacy.
Het huidige gemeentehuis in Haren is dertig jaar oud. Met de nieuwbouw is een bedrag van 6 miljoen euro gemoeid. De rechter doet op 23 maart uitspraak.

Reageer op dit artikel