nieuws

Negenhonderd huizen bij Haags ziekenhuis

bouwbreed

Het terrein van het Hagaziekenhuis aan de Leyweg in Den Haag wordt een brandpunt van stedelijke verdichting. Voor de concentratie van de voorzieningen van het fusieziekenhuis zal er al 20.000 vierkante meter aan gebouwruimte bij komen en nu wil de gemeente op dezelfde locatie ook nog negenhonderd (zorg)woningen bouwen. Volop ruimte wordt gevonden door parkeerterreinen op te ruimen en in plaats daarvan een ondergrondse garage te bouwen. De woningen zouden boven op deze parkeergarage kunnen komen. Maar hoe een en ander precies wordt ingevuld, is volgens woordvoerder Irene Sloof van de gemeente nog niet bekend.

Het terrein van het Hagaziekenhuis aan de Leyweg in Den Haag wordt een brandpunt van stedelijke verdichting. Voor de concentratie van de voorzieningen van het fusieziekenhuis zal er al 20.000 vierkante meter aan gebouwruimte bij komen en nu wil de gemeente op dezelfde locatie ook nog negenhonderd (zorg)woningen bouwen. Volop ruimte wordt gevonden door parkeerterreinen op te ruimen en in plaats daarvan een ondergrondse garage te bouwen. De woningen zouden boven op deze parkeergarage kunnen komen. Maar hoe een en ander precies wordt ingevuld, is volgens woordvoerder Irene Sloof van de gemeente nog niet bekend.
De plannen worden de komende tijd nader uitgewerkt. Onder meer zullen bewonersorganisaties er hun visie op mogen geven. Gedacht wordt aan een flink complex met woningen en tevens bijvoorbeeld een dokters- en een fysiotherapiepraktijk, wellnessvoorzieningen en een kinderdagverblijf.
Voor het Hagaziekenhuis vloeit de samenvoeging van activiteiten in eerste instantie voort uit de wens van zorgverzekeraars het aantal bedden in de regio Den Haag terug te brengen.

Reageer op dit artikel