nieuws

Nautisch Centrum

bouwbreed

Een nieuwe Jachtwerf is de eerste stap die de vissershaven van Scheveningen moet transformeren in een jachthaven. In het Nautisch Centrum komt op 3000 vierkante meter een verzameling van maritieme bedrijven en watersport gerelateerde showrooms. In de 10 meter hoge hal kan bijvoorbeeld de zeilmakerij zeilen naaien en kunnen zelfs hele jachten worden gestald.

Een nieuwe Jachtwerf is de eerste stap die de vissershaven van Scheveningen moet transformeren in een jachthaven. In het Nautisch Centrum komt op 3000 vierkante meter een verzameling van maritieme bedrijven en watersport gerelateerde showrooms. In de 10 meter hoge hal kan bijvoorbeeld de zeilmakerij zeilen naaien en kunnen zelfs hele jachten worden gestald.
KOW Architectuur ontwierp het enorme gebouw in een L-vorm met op de binnenplaats een plateau waarop schepen kunnen staan voor onderhoud. De glazen erker op de kop moet het enorme gebouw kleiner doen lijken, zodat het beter past in het beeld van de jachthaven. De rest van het gebouw lijkt aan de havenzijde qua omvang en uiterlijk meer op de omliggende bedrijfshallen. De achterzijde, waar de showrooms huisvesten, is uitgevoerd met veel glas. De Jachtwerf op Landhoofd C aan de tweede binnenhaven staat grotendeels op een dijklichaam. Om het hoogteverschil te overbruggen, staat het uiteinde aan de kant van de lager gelegen haven op palen. Dura Vermeer bouwde de Jachtwerf in opdracht van Malherbe de Juvigny Vastgoed, Meeuwisse MBP Beheer en Fortis Vastgoed Ontwikkeling. Pieters Bouwtechniek Delft was verantwoordelijk voor het constructieve ontwerp.
Scheveningen wil zich met de Jachtwerf, die zaterdag wordt geopend, en de geplande tweede fase van het Nautisch Centrum profileren als Europese zeehaven en als landelijk centrum voor zeezeilers.

Reageer op dit artikel