nieuws

Maastricht stopt extra geld in monumenten

bouwbreed Premium

Maastricht, met 1600 Rijksmonumenten de tweede monumentenstad van Nederland, wil meer doen om deze gebouwen voor verslonzing te behoeden. Het stadsbestuur wil jaarlijks twee ton extra reserveren voor restauratie van monumenten. De extra pot wordt achter de hand gehouden voor cofinanciering. Limburg wilde in het recente verleden ook bijdragen aan restauratie, mits Maastricht evenveel zou bijdragen. Dat geld was er niet bij de gemeente, waarop ook de provincie afhaakte. Met het extra geld kan Maastricht wel meeliften met de provinciale steun.

Maastricht, met 1600 Rijksmonumenten de tweede monumentenstad van Nederland, wil meer doen om deze gebouwen voor verslonzing te behoeden. Het stadsbestuur wil jaarlijks twee ton extra reserveren voor restauratie van monumenten. De extra pot wordt achter de hand gehouden voor cofinanciering. Limburg wilde in het recente verleden ook bijdragen aan restauratie, mits Maastricht evenveel zou bijdragen. Dat geld was er niet bij de gemeente, waarop ook de provincie afhaakte. Met het extra geld kan Maastricht wel meeliften met de provinciale steun.

Reageer op dit artikel