nieuws

Lichtobject

bouwbreed Premium

Sorba Projects legt de laatste hand aan een intelligent lichtobject bij Cruquius Plaza (gemeente Haarlemmermeer), een nieuw winkelgebied dat in opdracht van ING Real Estate Development werd gerealiseerd. Het door VVKH uit Leiden ontworpen kunstwerk bestaat uit een 30 meter hoge staalconstructie op een betonnen sokkel. Deze is bekleed met circa honderd rondlopende, ruitvormige, glasvezelversterkte polyester panelen die allemaal verschillend zijn. Achter deze 3 tot 6 millimeter dikke transparante kunststof huid bevindt zich led-verlichting. De ongeveer 5500 vrij te programmeren RGB-leds, geplaatst door lichtfabrikant IBG, staan op 20 centimeter van elkaar. Ze hebben een totaal lichtvermogen van 8000 watt. Cube Architectenbureau uit Delft verzorgde de directievoering. Voor de circa 30 ton wegende toren werd een 1 meter dikke fundering gelegd. Op 28 maart treedt het kunstwerk officieel in werking.

Sorba Projects legt de laatste hand aan een intelligent lichtobject bij Cruquius Plaza (gemeente Haarlemmermeer), een nieuw winkelgebied dat in opdracht van ING Real Estate Development werd gerealiseerd. Het door VVKH uit Leiden ontworpen kunstwerk bestaat uit een 30 meter hoge staalconstructie op een betonnen sokkel. Deze is bekleed met circa honderd rondlopende, ruitvormige, glasvezelversterkte polyester panelen die allemaal verschillend zijn. Achter deze 3 tot 6 millimeter dikke transparante kunststof huid bevindt zich led-verlichting. De ongeveer 5500 vrij te programmeren RGB-leds, geplaatst door lichtfabrikant IBG, staan op 20 centimeter van elkaar. Ze hebben een totaal lichtvermogen van 8000 watt. Cube Architectenbureau uit Delft verzorgde de directievoering. Voor de circa 30 ton wegende toren werd een 1 meter dikke fundering gelegd. Op 28 maart treedt het kunstwerk officieel in werking.

Reageer op dit artikel