nieuws

Leeuwarder winkelcentrum lekt al jaren

bouwbreed Premium

Al sinds de opening van het Leeuwarder winkelcentrum Camminghaburen dertien jaar geleden, hebben winkeliers last van lekkages. Onlangs bleek de constructie van het centrum de oorzaak. Zij vertoont zwakke plekken.

DTZ Zadelhoff, die het winkelcentrum onderhoudt, wil niet aangeven wat de problemen zijn. Het bedrijf gaat op 21 maart met Woonbedrijf Regio noord, de aannemer en de beheerder van de Vereniging van Eigenaren (CHF) de problemen inventariseren. WoonBedrijf is eigenaar van de appartementen boven de winkels en deed het onderhoud van het centrum voordat Altera Vastgoed dit overnam. “We gaan eerst kijken of de klachten met elkaar samenhangen”, aldus regiodirecteur Hilde van Ree. Volgens Van Ree sleept het probleem zich al zo lang voort, omdat de VvE slapend is. “Elk probleem wordt als op zichzelf staand gezien. Zo worden verbanden over het hoofd gezien.” Na inventarisatie beslist de VvE welke aanpak wordt gehanteerd en of nog onafhankelijk onderzoek nodig is.

Reageer op dit artikel