nieuws

Gelderland investeert in wegen en woningen

bouwbreed

De Gelderse staten stellen aan de regio Stedendriehoek een bedrag van 12,3 miljoen euro beschikbaar voor projecten op het gebied van ruimtelijke ordening, infrastructuur en woningbouw.

De Gelderse staten stellen aan de regio Stedendriehoek een bedrag van 12,3 miljoen euro beschikbaar voor projecten op het gebied van ruimtelijke ordening, infrastructuur en woningbouw.
De Stedendriehoek is een samenwerkingsverband van de gemeenten Apeldoorn, Brummen,. Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Het geld wordt onder meer besteed aan de herontwikkeling van bedrijventerrein De Mars in Zutphen en van de Kanaalzone in Apeldoorn. Verder is de subsidie bestemd voor de planontwikkeling van de IJsselsprong in Zutphen en de renovatie van bedrijventerrein De Pirk/Vulcanus in Vaassen. Daarnaast krijgt Deventer ruim 2,3 miljoen euro voor de herstructurering van de Rivierenwijk.
Het bedrag is een stimulans voor de economie en de ontwikkeling van de steden en het platteland in de Stedendriehoek. Eerder legde Overijssel al een bedrag van 3 miljoen euro op tafel voor de gemeenten in de driehoek die binnen deze provincie vallen.

Reageer op dit artikel