nieuws

Cordaid doet onderzoek naar hulpprojecten in Pakistan

bouwbreed

De Nederlandse hulporganisatie Cordaid zegt sterke aanwijzingen te hebben dat bij haar wederopbouwwerk in Pakistan wordt geknoeid met bouwmaterialen. Een aantal ontvangers van hulp uit Nederland heeft bij de organisatie geklaagd dat tegen de afspraken in geen of slechte materialen worden geleverd voor hun nieuwe woning. Cordaid doet onderzoek naar de gang van zaken en heeft de lokale staf in Islamabad op non-actief gesteld.

Volgens een woordvoerder van de organisatie kwamen de eerste klachten eind november binnen. Eind januari is een Nederlands team naar Pakistan vertrokken om de onregelmatigheden te onderzoeken en de dagelijkse leiding van het project over te nemen. De Pakistaanse autoriteiten werken mee aan het onderzoek.
Op 8 oktober werd Pakistan getroffen door een zware aardbeving. Het dodental lag boven de 80.000, honderdduizenden raakten gewond en miljoenen mensen werden dakloos.

Test

Volgens Cordaid zijn er geen signalen dat slachtoffers van de aardbeving door de problemen moeten leven zonder dak boven het hoofd, maar kan het wel zo zijn dat de kwaliteit van de huizen te wensen over laat.
Het Nederlandse team test nu de kwaliteit van een groot aantal woningen. Over twee tot drie weken verwacht de organisatie meer duidelijkheid te kunnen geven over de aard van de problemen.

Reageer op dit artikel