nieuws

Combinatie bouwt betonnen hefvaartuig

bouwbreed

De combinatie Van Hattum en Blankevoort en BAM Civiel hebben de opdracht binnengesleept voor de bouw van een betonnen multifunctioneel zwaartransport hefvaartuig. Dit drijvende hefschip zal gebruikt worden voor het demonteren en vervoeren van buitendienst gestelde offshore platforms.

De combinatie Van Hattum en Blankevoort en BAM Civiel hebben de opdracht binnengesleept voor de bouw van een betonnen multifunctioneel zwaartransport hefvaartuig. Dit drijvende hefschip zal gebruikt worden voor het demonteren en vervoeren van buitendienst gestelde offshore platforms.
Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 55 miljoen euro. De opdracht is afkomstig van MPU Offshore Lift, een onderdeel van het Noorse ontwerp- en ontwikkelingsbedrijf MPU Enterprise. Het half afzinkbare vaartuig zal worden gebouwd in het droogdok van Keppel Verolme.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels