nieuws

Catharinakerk

bouwbreed

In Eindhoven wordt de Catharinakerk gerenoveerd in opdracht van de gemeente, de eigenaar van de kerk. Met de renovatie is vorig jaar begonnen. Nadat de twee torens zijn opgeknapt is begonnen met de tweede en derde fase van de renovatie. In die twee fasen wordt de vloer rond het priesterkoor, vernield tijdens de oorlog, opnieuw aangebracht en belegd met vergelijkbare hardstenen tegels die ook al in het overige gedeelte van de kerk liggen. Het priesterkoor zelf wordt herbouwd in natuursteen en ook de gewelven, kap en gevels van de kerk worden plaatselijk gerestaureerd. Op dit moment wordt gewerkt aan een vloer- en luchtverwarming, die is ontworpen in nauwe samenwerking met de TU/e. De werkzaamheden in de tweede en derde fase duren tot komende zomer. De restauratie wordt onder directie van de Sector Vastgoed van de gemeente Eindhoven, uitgevoerd door aannemer de Bonth van Hulten uit Nieuwkuijk. Het totale aannemingsbedrag is 2,5 miljoen euro.

In Eindhoven wordt de Catharinakerk gerenoveerd in opdracht van de gemeente, de eigenaar van de kerk. Met de renovatie is vorig jaar begonnen. Nadat de twee torens zijn opgeknapt is begonnen met de tweede en derde fase van de renovatie. In die twee fasen wordt de vloer rond het priesterkoor, vernield tijdens de oorlog, opnieuw aangebracht en belegd met vergelijkbare hardstenen tegels die ook al in het overige gedeelte van de kerk liggen. Het priesterkoor zelf wordt herbouwd in natuursteen en ook de gewelven, kap en gevels van de kerk worden plaatselijk gerestaureerd. Op dit moment wordt gewerkt aan een vloer- en luchtverwarming, die is ontworpen in nauwe samenwerking met de TU/e. De werkzaamheden in de tweede en derde fase duren tot komende zomer. De restauratie wordt onder directie van de Sector Vastgoed van de gemeente Eindhoven, uitgevoerd door aannemer de Bonth van Hulten uit Nieuwkuijk. Het totale aannemingsbedrag is 2,5 miljoen euro.
Foto: Jean Pierre Reijnen

Reageer op dit artikel