nieuws

Bouwbedrijven in de toekomst steeds Europeser

bouwbreed

BAM-topman Joop van Oosten verwacht dat bouwbedrijven steeds Europeser gaan worden. Het belang van 25 procent dat het Spaanse ACS heeft genomen in Hochtief, is daar een voorproefje van.

Een nieuwe nationale consolidatieslag verwacht Van Oosten in Nederland niet. Wel zijn er bedrijven die volop bezig zijn groter te worden en dat ook kunnen als oud overheidsbedrijf met een leuk eigen vermogen. Strukton is daarvan een sprekend voorbeeld.
Wel meent de BAM-topman dat bedrijven steeds Europeser zullen gaan opereren waardoor op dat front wel de nodige overnames of grote deelnemingen zullen optreden. Vooral Spaanse bedrijven lijken zich behoorlijk te manifesteren op dit front. “Maar BAM zal hier zeker ook een rol gaan spelen”, voorspelt Van Oosten.
Daarbij zou het best kunnen dat BAM zelf wordt benaderd door een grote speler op de Europese markt. “Daar gaan wij niet over. Als iemand wil praten, zullen we uiteraard gaan praten. Maar we hebben geen bord ‘te koop’ in de tuin staan”, aldus Van Oosten.
Zelf is BAM nog steeds op zoek naar versterking in de techniekhoek. BAM vindt die tak van sport nog steeds te klein in vergelijking met de rest van het bedrijf.
Op pagina 2:
BAM op koers naar 10 miljard euro, ondanks lek.

Reageer op dit artikel