nieuws

Bouwactiviteiten bezorgen Bouygues meer winst

bouwbreed

Bouygues heeft afgelopen jaar een operationele winst behaald van bijna 1,9 miljard euro. Dat is 8 procent meer dan in het jaar ervoor. Het Franse bouw- en telecomconcern zag de omzet met 10 procent toenemen tot 26,4 miljard euro.

De Fransen wisten vooral meer winst te boeken met hun bouwactiviteiten. Bouygues Bouw voerde het resultaat met 22 procent op tot 305 miljoen euro. Wegenbouwdivisie Colas zag de winst zelfs met 24 procent stijgen tot 524 miljoen euro. Ook de vastgoedpoot deed het goed: het resultaat van deze divisies nam met 13 procent toe tot 176 miljoen euro.
Ook de omzetgroei kwam hoofdzakelijk uit de bouw. Colas kwam uit op 10,7 miljard euro aan omzet, 13 procent meer dan in 2005. De bouwdivisie groeide met 15 procent tot 6,7 miljard euro. Bouygues Vastgoed behaalde een omzet van 1,6 miljard, een toename van 3 procent.
Bouygues wil de bedrijfsopbrengsten dit jaar nog verder opvoeren. Gemikt wordt op een omzet van 28,6 miljard euro. Dat zou een omzetstijging betekenen van 8 procent. Het grootste bouwconcern van Europa voorziet voor de bouwdivisie een groei van nog eens 12 procent. Colas moet in staat zijn 6 procent meer omzet te boeken. Om de groei het hoofd te kunnen bieden, wil Bouygues wereldwijd 18.500 nieuwe werknemers aannemen, van wie 8.000 in Frankrijk.
Behalve in de bouw is Bouygues ook actief in de telecom- en televisiesector. De telecomdivisie boekte een omzet van 4,5 miljard euro, een stijging van procent. De televisietak was in 2006 goed voor 2,6 miljard euro aan omzet, 6 procent meer dan het jaar ervoor. Beide divisies moesten genoegen nemen met een winstdaling.

Reageer op dit artikel