nieuws

Boskalis baggert geul voor pijpleiding India

bouwbreed

Boskalis heeft in India een omvangrijke baggeropdracht verworven. Het baggerconcern gaat er samen met branchegenoot Dredging International een geul aanleggen voor pijpleidingen naar een gasveld in de Golf van Bengalen. Met de order is een bedrag gemoeid van 125 miljoen euro. Het aandeel van Boskalis hierin bedraagt 50 procent. De aan te leggen geul moet 18 meter breed en 21 kilometer lang worden. Boskalis neemt het baggerwerk van de sleuf in de zee- en rivierbodem voor zijn rekening, alsmede het afdekken van de pijpleiding met zand en stenen. Het Papendrechtse baggerbedrijf zet voor de klus een grote cutterzuiger en drie sleephopperzuigers in.

Boskalis heeft in India een omvangrijke baggeropdracht verworven. Het baggerconcern gaat er samen met branchegenoot Dredging International een geul aanleggen voor pijpleidingen naar een gasveld in de Golf van Bengalen. Met de order is een bedrag gemoeid van 125 miljoen euro. Het aandeel van Boskalis hierin bedraagt 50 procent. De aan te leggen geul moet 18 meter breed en 21 kilometer lang worden. Boskalis neemt het baggerwerk van de sleuf in de zee- en rivierbodem voor zijn rekening, alsmede het afdekken van de pijpleiding met zand en stenen. Het Papendrechtse baggerbedrijf zet voor de klus een grote cutterzuiger en drie sleephopperzuigers in.

Reageer op dit artikel