nieuws

BAM ‘preferred bidder’ concessie Ierse weg

bouwbreed

Het consortium Celtic Raods Group waarin BAM PPP, BAM-dochter Ascon samenwerken met Dragados en NTR is door de National Roads Authority gekozen tot ‘preferred bidder’ voor het wegenbouwproject M7/M8 Portlaoise Motorway in Ierland.

Het consortium Celtic Raods Group waarin BAM PPP, BAM-dochter Ascon samenwerken met Dragados en NTR is door de National Roads Authority gekozen tot ‘preferred bidder’ voor het wegenbouwproject M7/M8 Portlaoise Motorway in Ierland.
Het contract omvat ontwerp, bouw, financiering, tolheffing en onderhoud van zo’n 41 kilometer snelweg met 2×2 rijstroken. De weg maakt deel uit van de N7 tussen Dublin en Limerick en de N8 van Dublin naar Cork. Daarnaast moet het consortium ook lokale wegen, toe- en afritten, een verkeersplein en kunstwerken aanleggen.
De nieuwe weg wordt gefinancierd uit de opbrengsten van tolheffing. Het consortium is verantwoordelijk voor het installeren en exploiteren van het tolinningssysteem. Het is het derde pps-project voor de partners in Ierland.

Reageer op dit artikel