nieuws

Balkon in Amsterdam moet worden vervangen

bouwbreed

Volgens onderzoek van de Amsterdamse vastgoedmaatschappij Libra International verkeert een balkon aan de Domselaerstraat in Amsterdam-Oost in zo’n slechte staat dat de huiseigenaar het volledig dient te vervangen. Verder dient een aantal balkons te worden gerepareerd.

Volgens onderzoek van de Amsterdamse vastgoedmaatschappij Libra International verkeert een balkon aan de Domselaerstraat in Amsterdam-Oost in zo’n slechte staat dat de huiseigenaar het volledig dient te vervangen. Verder dient een aantal balkons te worden gerepareerd.
Eind vorig jaar viel een ondersteunend ornament, een stuk leisteen van 40 bij 40 centimeter, van tweehoog op een bestelbusje in de straat. De woningeigenaar liet vervolgens op verzoek van bouw en woningtoezicht van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer een aannemer onderzoek doen naar de bouwkundige staat van de balkons.
Volgens een woordvoerder van Libra International vertonen diverse balkons gebreken. Er is bij een aantal scheurvorming geconstateerd. Van sommige balkons is de verankering niet in orde. Kleine reparaties zijn voldoende om de veiligheid te garanderen. Eén balkon is er zo slecht aan toe, dat algehele vervanging noodzakelijk is. Verder is op last van het stadsdeel een van de balkons gestut.
Libra bezit in de Domselaerstraat, een dertigtal woningen. De panden zijn een kleine honderd jaar oud. “We maken niet zoveel haast. Bij het stadsdeel zijn plannen ingediend om de panden te splitsen en deels te verkopen. Die plannen zijn vrijwel afgerond. Als we binnen beginnen aan de samenvoeging, dan wordt ook de buitengevel aangepakt,” aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels