nieuws

Akzo Nobel verscherpt conflict rond cao

bouwbreed

Door een eenzijdig eindbod neer te leggen heeft Akzo Nobel de onderhandelingen over een nieuwe cao op scherp gezet. CNV Chemie en energie is teleurgesteld en zal het eindbod met een negatief advies voorleggen aan de leden. “Het eindbod is heel teleurstellend omdat we eigenlijk gewoon niet hebben kunnen onderhandelen. Aanvankelijk heeft Akzo Nobel heel positief gereageerd op ons uitgebreide pakket van sociaal innovatieve voorstellen. Met dit eindbod zet het bedrijf daar grotendeels een streep door”, aldus onderhandelaar Jelle Loosman. In het eindbod biedt Akzo in een tweejarige cao een loonsverhoging van 5 procent structureel en tweemaal een half procent incidenteel. De bonden willen 3 procent per jaar structureel. Een ander pijnpunt is de verkoop van OBS waaraan het concern zo’n 11 miljard verdient. De aandeelhouders krijgen daar een miljard van terwijl de werknemers die gezorgd hebben dat het bedrijf die waarde heeft gekregen, er niets van zien.

Door een eenzijdig eindbod neer te leggen heeft Akzo Nobel de onderhandelingen over een nieuwe cao op scherp gezet. CNV Chemie en energie is teleurgesteld en zal het eindbod met een negatief advies voorleggen aan de leden. “Het eindbod is heel teleurstellend omdat we eigenlijk gewoon niet hebben kunnen onderhandelen. Aanvankelijk heeft Akzo Nobel heel positief gereageerd op ons uitgebreide pakket van sociaal innovatieve voorstellen. Met dit eindbod zet het bedrijf daar grotendeels een streep door”, aldus onderhandelaar Jelle Loosman. In het eindbod biedt Akzo in een tweejarige cao een loonsverhoging van 5 procent structureel en tweemaal een half procent incidenteel. De bonden willen 3 procent per jaar structureel. Een ander pijnpunt is de verkoop van OBS waaraan het concern zo’n 11 miljard verdient. De aandeelhouders krijgen daar een miljard van terwijl de werknemers die gezorgd hebben dat het bedrijf die waarde heeft gekregen, er niets van zien.

Reageer op dit artikel