nieuws

Advin betaalt 100 euro vergoeding voor brainstorm

bouwbreed

Advies- en ingenieursbureau Advin gaat de boer op tijdens de Nationale Carrièrebeurs, 9 en 10 maart in de Amsterdam RAI. Niet alleen voor nieuw personeel, maar ook voor mensen die met de directie van Advin willen brainstormen over hoe de wereld eruit zou moeten zien.

Advin nodigt deze mensen uit voor een lunch en betaalt daarvoor een vergoeding van 100 euro.
“Op deze carrièrebeurs hopen we niet slechts mensen tegen te komen die alleen vanwege status en salaris op jacht zijn naar een nieuwe baan”, licht Advin-directeur John Walraven toe. “Ik verwacht dat er ook veel mensen rondlopen met een duidelijke visie op de wereld waarin we leven, zoals mobiliteit of de inrichting van de openbare ruimte, maar die niet direct actief zijn in onze vakgebieden. Met die mensen willen we graag in contact komen. Uiteindelijk maken wij onze producten natuurlijk voor de eindgebruiker.”
Advin hoopt tijdens de Carrièrebeurs een aantal van deze mensen te verleiden voor een lunchbijeenkomst op een nader te bepalen moment, waarbij visie-uitwisseling centraal zal staan. Als vergoeding betaalt Advin alle genodigden een bedrag van 100 euro. “Tijdens een congres of beurs spreek je zoveel mensen, daar zitten er altijd wel een paar bij met wie je wel eens wat langer wilt praten. Een lunchbijeenkomst lijkt ons een mooi moment om in vrijheid met elkaar van gedachten te wisselen en ideeën te spuien.”

Gewoonten

Deze mensen worden volgens Walraven in hun gedachtengang niet belemmerd door procedures of gewoonten van Advin en kunnen dus naar hartelust brainstormen. “Sommigen hebben misschien verstand van technische zaken, anderen juist van financiële of politieke. Een uitstekende kans ook om onze eigen ideeën te toetsen. Bovendien hebben mensen die nog studeren of net afgestudeerd zijn, de meeste bezoekers van de Carrièrebeurs, vaak de meest frisse ideeën.”
Walraven verwacht van deze groep juist niét dat ze snel bij Advin zal solliciteren. “Naar mijn idee komen deze mensen veelal in het onderwijs of in de politiek terecht. Uiteindelijk zijn we toch een praktisch uitvoerend ingenieursbureau. Maar mocht er iemand bijzitten met wie het heel goed klikt en die past bij de cultuur van Advin, dan kunnen we die altijd nog uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Dit is alleen niet de eerste opzet van de lunchbijeenkomst.”
Het betalen van 100 euro vindt Walraven niet meer dan redelijk voor deelname aan de brainstormsessie. “Voor een student is dat misschien een lokkertje, maar voor iemand die werkt, verlof moet opnemen en reistijd kwijt is, vind ik dit nog een minimale vergoeding.”

Reageer op dit artikel