nieuws

Zwolle keurt nieuw hotel Van der Valk langs A28 goed

bouwbreed

Hotelketen Van der Valk mag een nieuw hotel bouwen langs de A28 in Zwolle. De gemeente Zwolle is akkoord met een maximale bouwhoogte van 50 meter.

Het nieuwe hotel wordt gerealiseerd op bedrijventerrein Hessenpoort, waar Van der Valk grond heeft aangekocht. In eerste instantie krijgt het hotel 228 kamers, in een latere fase komen daar nog 100 kamers bij. Het gebouw bestaat uit een laag deel van twee bouwlagen, een deel van zeven bouwlagen en een centrale toren van vijftig meter hoog. Een restaurant, een zalencentrum en een parkeerterrein met ruim 650 plaatsen maken ook deel uit van het complex.
Om het hotel op Hessenpoort te realiseren, moet het bestemmingsplan worden aangepast. Aangezien het om een belangrijke zichtlocatie gaat, stelt de gemeente eisen aan de architectuur. Het bouwplan zal daarom eerst verder uitgewerkt moeten worden. Dit voorjaar staat de wijziging van het bestemmingsplan op het programma, naar verwachting kan eind dit jaar de bouwvergunning worden verleend.

Reageer op dit artikel