nieuws

Woonwensenonderzoek: Nieuwe generatie ouderen geen speelbal maar spelbepaler

bouwbreed Premium

Het huidige aanbod ouderenwoningen voldoet niet meer aan de vraag. Namen 65-plussers tot nu toe nog genoegen met een kamertje in een verzorgingshuis, de aankomende generatie ouderen denkt daar heel anders over. Het onderzoek, uitgevoerd door Motivaction en bureau De Bock & Dekker, wijst uit dat de komende generatie ouderen ‘zich niet meer ergens naar toe laat indiceren’, beschrijft directeur John Vrije van Habion. “Zij voelen er niets voor oud te worden in een kamer van 22 vierkante meter in een verzorgingstehuis, maar willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.” Bovendien wensen zij ook zelf iets in de melk te brokkelen hebben. “In plaats van speelbal, willen ze spelbepaler zijn.” Habion presenteerde drie nieuwe woonconcepten die inspelen op de wensen van de babyboom-generatie. De corporatie moedigt ontwikkelaars aan senioren mee te laten denken over hun toekomstige behuizing, een voorstel dat Bouwend Nederland-voorzitter Brinkman toejuicht: “We hebben het hier over een mondige, enigszins verwende generatie die nauwelijks wat te vertellen heeft. Het huidige woningaanbod wordt gedomineerd door wat de overheid bepaalt. Daar moeten we echt van af.”

Gisteren presenteerde woningcorporatie Habion de resultaten van een onderzoek naar de woonwensen van de nieuwe ouderen.
Op pagina 3:
Nieuwe generatie ouderen past niet in confectieverzorgingshuis.

Reageer op dit artikel