nieuws

Wonen, werken, baden in oude graansilo

bouwbreed

Woningcorporatie IN verwacht binnen een paar weken de oude graansilo aan de Friesestraatweg in Groningen te kunnen overnemen van TCN SIG Real Estate en het om te bouwen tot woon- en werkcomplex. Ook over de aanleg van een Oosters badhuis wordt gesproken.

Woningcorporatie IN verwacht binnen een paar weken de oude graansilo aan de Friesestraatweg in Groningen te kunnen overnemen van TCN SIG Real Estate en het om te bouwen tot woon- en werkcomplex. Ook over de aanleg van een Oosters badhuis wordt gesproken.
De voormalige graansilo was van Aan-en Verkoop Coörporatie Meppel (ACM). Op het terrein is ruimte voor woningen en kleine bedrijven. Het dansgezelschap Galili Dance zou graag een plek krijgen in de nieuwbouw.
Het plan past binnen de stedenbouwkundige visie van de gemeente. Architectenbureau Daad Architecten uit Beilen heeft in zijn ontwerp het industriële karakter van de silo benadrukt.
In de buurt van het complex bestaan plannen voor de bouw van een brug over het Reitdiep die het terrein met het centrum van de stad zal verbinden.

Reageer op dit artikel