nieuws

Wonen boven winkels Zwolle wint geding

bouwbreed Premium

Wonen boven Winkels Zwolle heeft een kort geding tegen een Zwolse ondernemer gewonnen. De eigenaar van een schoenenwinkel weigerde ondanks eerdere toezeggingen uit zijn pand te gaan. Hierdoor liep het project een half jaar vertraging op.

Wonen boven Winkels Zwolle heeft een kort geding tegen een Zwolse ondernemer gewonnen. De eigenaar van een schoenenwinkel weigerde ondanks eerdere toezeggingen uit zijn pand te gaan. Hierdoor liep het project een half jaar vertraging op.
De winkelstraat heeft veel leegstaande etages boven winkels. Pandeigenaren gebruiken de ruimte niet of nauwelijks, maar vinden het te duur of te veel werk om de ruimte geschikt voor woningbouw te maken. Gemeente Zwolle en woningcorporatie DeltaWonen richtten daarom in 2002 de zelfstandige onderneming Wonen boven Winkels Zwolle op. De doelstelling was toentertijd om in acht jaar 160 woningen te realiseren. Dat gaat niet meer lukken. Nu de ondernemer moet vertrekken, op de locatie de komende jaren een woon- en winkelcomplex worden gerealiseerd. Op de begane grond komt 800 vierkante meter commerciële ruimte.
Op de twee etages daarboven worden 29 appartementen gebouwd, zowel bestemd voor verhuur als verkoop. De sloop van de bestaande panden begint uiterlijk 18 februari. Alleen de monumentale gevel van een van de panden blijft staan en wordt gerestaureerd. Na de sloop is het wachten op de uitkomst van het historisch bodemonderzoek. Daarom is het nog niet duidelijk wanneer met de nieuwbouw wordt begonnen. DeltaWonen hoopt in september 2008 de winkels op te kunnen leveren. De appartementen volgen later. De totale kosten van het project bedragen 4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel