nieuws

Winst TBI-dochter HVL tot 3 miljoen verdubbeld

bouwbreed

TBI-dochter HVL heeft vorig jaar de omzet met 10 procent opgevoerd tot 100 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat van het Eindhovense installatiebedrijf verdubbelde tot 3 miljoen euro.Reorganisatiekosten van 3 miljoen euro drukten HVL in 2005 in het rood. Het nettoverlies kwam uit op 1,5 miljoen euro. Naar nu blijkt is het verlies eenmalig. Afgelopen jaar kwam de winst uit op 3 miljoen. Daarbij presteerden de bedrijfsonderdelen industrie en utiliteit beide “naar verwachting”, aldus Kuling.

Volgens directievoorzitter Joseph Kuling van HVL zijn de stijgende resultaten het gevolg van de aantrekkende economie en een reorganisatie. HVL schrapte eind 2005 na tegenvallende resultaten 150 van de 850 arbeidsplaatsen. Hoewel FNV Bondgenoten de herstructurering destijds betwijfelde, hebben de maatregelen volgens Kuling “een goede basis gelegd voor de toekomst”.
Hoewel hij zich onthoudt van een concrete prognose voor dit jaar, verwacht de directievoorzitter in 2007 een verdere groei van het rendement. “Met een gezonde orderportefeuille zijn de winstverwachtingen goed.”
De TBI-dochter wist afgelopen jaar een aantal grote projecten binnen te slepen, waaronder het St. Anna-ziekenhuis in Geldrop, DMV Campina en de Rabobank. Na jaren van economische tegenwind, merkt HVL dat de vraag naar specialistische technieken weer toeneemt. Ook groeit de behoefte aan service en onderhoud en technisch beheer. HVL lijfde vorig jaar Armada Signs is, specialist in lichtreclame, bewegwijzering en huisstijlprojecten. Het onderdeel heeft in 2006 goed gedraaid.

Reageer op dit artikel