nieuws

Waterpark Leeuwarden in vorm van honingraat

bouwbreed

Zodiac Zoos uit Rhenen gaat bij zijn vestiging dierenpark Aqua Zoo in Leeuwarden een overdekt waterpark bouwen. Op de parkeerplaats van het dierenpark verrijst een 3600 vierkante meter groot gebouw in de vorm van een honingraat.

Zodiac Zoos uit Rhenen gaat bij zijn vestiging dierenpark Aqua Zoo in Leeuwarden een overdekt waterpark bouwen. Op de parkeerplaats van het dierenpark verrijst een 3600 vierkante meter groot gebouw in de vorm van een honingraat.
Elke zeshoekige ruimte van de honingraat wordt ingericht met een eigen thema. Alle thema’s hebben te maken met de provincie Friesland en water. Het interieur van het zogenoemde Akwarama bestaat onder meer uit een grote waterwand en een dwarsdoorsnede van het Fries landschap met kijkgaten en geluidseffecten.
Aqua Zoo wil bij de realisatie en inrichting van Akwarama, dat door architect Brombacher is ontworpen, zoveel mogelijk gebruikmaken van duurzame materialen en energiezuinige middelen. De kosten van de realisatie zijn begroot op 8 miljoen euro. Dat bedrag moet voor een groot deel uit subsidies worden gefinancierd.
Het is nog niet duidelijk wanneer de bouw van start gaat.

Reageer op dit artikel