nieuws

Vuurdoop voor CDA-kroonprins

bouwbreed

Al op 8-jarige leeftijd woont de nieuwe minister voor Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings gemeenteraadsvergaderingen bij vanaf de publieke tribune in zijn geboorteplaats Valkenburg.

Het is dan ook nauwelijks vreemd te noemen dat de nu 33-jarige politicus de jongste minister van het kabinet Balkenende IV en de jongste minister ooit op Verkeer en Waterstaat wordt.
Eurlings wordt getipt als de mogelijke kroonprins van het CDA en opvolger van Balkenende.
Eurlings’ tijd als minister wordt door velen dan ook gezien als zijn vuurdoop. Wanneer hij het als minister goed doet, zullen zijn kansen op een plaats in de CDA-partijtop flink toenemen. Andersom kan natuurlijk ook gebeuren. Want Eurlings krijgt op het verkeersdepartement te maken met een aantal heikele kwesties, zoals de nasleep van omstreden grote projecten als de hsl en de Betuwelijn. Ook de invoering van de beprijzing en de A6/A9-kwestie komt op het bordje van de Limburger te liggen.
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is echter niet vreemd voor Eurlings, die veel populariteit geniet in Zuid-Limburg. Toen hij op eigen kracht in 1998 met 24.000 voorkeursstemmen in de Tweede Kamer kwam, nam hij de verkeersportefeuille voor zijn rekening. Drie jaar geleden verdween Eurlings van het Haagse toneel om CDA-voorzitter te worden in het Europees Parlement.

Reageer op dit artikel