nieuws

Voormalig raadhuis Kampen straks museum

bouwbreed

Het definitieve ontwerp voor de verbouwing van het voormalig raadhuis van Kampen tot nieuw Stedelijk Museum is rond. Het raadhuis wordt als rijksmonument deels in ere hersteld. Het middeleeuwse gedeelte krijgt twee nieuwe ingangen. Aan de buitenzijde komt een bordestrap. Om het pand zo min mogelijk aan te tasten, wordt in het museum gewerkt met een ‘doos-in-doos-principe’.

Het definitieve ontwerp voor de verbouwing van het voormalig raadhuis van Kampen tot nieuw Stedelijk Museum is rond. Het raadhuis wordt als rijksmonument deels in ere hersteld. Het middeleeuwse gedeelte krijgt twee nieuwe ingangen. Aan de buitenzijde komt een bordestrap. Om het pand zo min mogelijk aan te tasten, wordt in het museum gewerkt met een ‘doos-in-doos-principe’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels