nieuws

Vliegtuigen weer naar oude vliegveld Bangkok

bouwbreed Premium

De regering van Thailand heropent het oude internationale vliegveld Don Muang bij de hoofdstad Bangkok. De door een militaire junta geïnstalleerde regering in Bangkok liet gisteren weten dat de maatregel noodzakelijk is door tal van problemen op de nieuwe luchthaven Suvarnabhumi.

De regering van Thailand heropent het oude internationale vliegveld Don Muang bij de hoofdstad Bangkok. De door een militaire junta geïnstalleerde regering in Bangkok liet gisteren weten dat de maatregel noodzakelijk is door tal van problemen op de nieuwe luchthaven Suvarnabhumi.
Suvarnabhumi werd eind september met veel tromgeroffel in gebruik genomen, meer dan veertig jaar nadat de eerste plannen op de tekentafel lagen. Het oude vliegveld Don Muang sloot na de opening van Suvarnabhumi.
De Thaise premier Surayud Chulanont zei gisteren dat op de nieuwe luchthaven niet alles naar wens verloopt. In de landingsbanen en startbanen zitten scheuren en bovendien zijn er veel klachten over de inrichting van het luchthavengebouw en logistieke problemen.

Reageer op dit artikel