nieuws

Verbouwing NS-station gevat in d&c-contract

bouwbreed Premium

Het NS-station in Hengelo wordt fors verbouwd. De aanbesteding heeft plaats in oktober 2007. Opdrachtgevers ProRail, NS en de gemeente Hengelo brengen het project in een design & constructaanbieding op de markt. Dat betekent dat de aannemer met een ontwerp moet komen. Belangrijkste uitdaging vormt de realisatie van de voetgangerstunnel, die binnen de strak geplande buitendienststelling van het spoor, slechts enkele dagen in beslag mag nemen. Hoe deze voetgangerstunnel wordt gemaakt en geplaatst moet verder worden uitgewerkt in het ontwerp.

Het NS-station in Hengelo wordt fors verbouwd. De aanbesteding heeft plaats in oktober 2007. Opdrachtgevers ProRail, NS en de gemeente Hengelo brengen het project in een design & constructaanbieding op de markt. Dat betekent dat de aannemer met een ontwerp moet komen. Belangrijkste uitdaging vormt de realisatie van de voetgangerstunnel, die binnen de strak geplande buitendienststelling van het spoor, slechts enkele dagen in beslag mag nemen. Hoe deze voetgangerstunnel wordt gemaakt en geplaatst moet verder worden uitgewerkt in het ontwerp.
Verder worden de trappen naar het perron verbreed en komen er nieuwe roltrappen en een lift. De nieuwe voetgangerstunnel komt recht uit in de stationshal. Dat betekent een verplaatsing van winkels in de hal. Bij de zuidingang van de tunnel moet een luifel komen. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden eind 2008.

Reageer op dit artikel