nieuws

Tekort personeel nekt Zweeds concern

bouwbreed

Het Zweedse bouwconcern NCC heeft de boeken in 2006 afgesloten met een nettowinst van 188 miljoen euro. Dat was een verbetering met 57 miljoen euro ten opzichte van het voorafgaande jaar.

Ook de omzet groeide, in casu met 835 miljoen euro naar ruim 6,2 miljard netto. Directievoorzitter Göransson betitelt 2006 als een jaar met forse progressie voor het bedrijf en recordresultaten op de thuismarkten van Zweden en Finland. Denemarken was daarentegen een tegenvaller voor NCC, hoewel ook in dat land de bouw in een hoogconjuncturele fase zit. Meevaller is echter weer, dat ook de activiteiten in Duitsland flink in de plus terecht zijn gekomen.
Hier realiseert NCC nu projecten in diverse groeigebieden. Göransson en cs. houden vast aan hun eerdere prognoses omtrent de ontwikkeling van de groei in 2007. Die komt in ieder geval in Scandinavië uit op zo’n 3 procent. Vorig jaar was dat nog wel 6 procent, maar het tekort aan vakbekwaam personeel frusteert de zaak momenteel duidelijk. In het laatste kwartaal van vorig jaar groeide de orderportefeuille met 11 procent.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels