nieuws

Snel verdubbeling spoor Utrecht-Leiden

bouwbreed

Nadat opnieuw drie ernstige storingen zijn opgetreden op de spoorlijn Leiden-Utrecht is de maat voor de gemeenten Utrecht, Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Leiden vol. Dat laten ze in een protestbrief aan de directies van NS en ProRail weten. Volgens de gemeenten wordt de kwetsbaarheid van de spoorlijn veroorzaakt door het enkelspoor tussen Woerden en Alphen en vanaf Leiden Lammenschans. De gemeenten willen dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat dit spoordeel snel verdubbelt.

Nadat opnieuw drie ernstige storingen zijn opgetreden op de spoorlijn Leiden-Utrecht is de maat voor de gemeenten Utrecht, Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Leiden vol. Dat laten ze in een protestbrief aan de directies van NS en ProRail weten. Volgens de gemeenten wordt de kwetsbaarheid van de spoorlijn veroorzaakt door het enkelspoor tussen Woerden en Alphen en vanaf Leiden Lammenschans. De gemeenten willen dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat dit spoordeel snel verdubbelt.

Reageer op dit artikel