nieuws

Rekeningrijden rustig invoeren

bouwbreed

Vertrekkend minister van Verkeer Peijs waarschuwt haar opvolger Camiel Eurlings (CDA) niet te snel het rekeningrijden in te voeren. Volgens de minister zal bij een te snelle invoering het bestaande draagvlak voor de maatregel worden verspeeld.

Vertrekkend minister van Verkeer Peijs waarschuwt haar opvolger Camiel Eurlings (CDA) niet te snel het rekeningrijden in te voeren. Volgens de minister zal bij een te snelle invoering het bestaande draagvlak voor de maatregel worden verspeeld.
Het nieuwe kabinet wil de kilometerheffing voor 2011 invoeren, terwijl het huidige kabinet van 2012 uitging. In een interview in het Financieele Dagblad pleit Peijs ervoor dat de nieuwe minister niet te overhaast te werk gaat. “Het moet ook technisch 100 procent werken. Je moet niet hebben dat op verjaardagsfeestjes wordt uitgewisseld hoe je met je kastjes kunt knoeien.”
De bewindsvrouw zegt dat zij snel na haar aantreden het rekeningrijden hoog op de agenda heeft gezet. “De filetranen die nu worden geplengd, zijn vooral krokodillentranen. Vijf ministers vóór mij zijn over beprijzing uitgegleden.”

Reageer op dit artikel