nieuws

Provincie onderzoekt of bom is vergeten

bouwbreed

De provincie Noord-Holland onderzoekt of de gevonden vliegtuigbom die de omlegging van de N201 (bij Haarlemmermeer, Uithoorn en Aalsmeer) frustreert, is vergeten.

De provincie Noord-Holland onderzoekt of de gevonden vliegtuigbom die de omlegging van de N201 (bij Haarlemmermeer, Uithoorn en Aalsmeer) frustreert, is vergeten.
Volgens het Haarlems Dagblad is de duizendponder al ruim anderhalf jaar geleden bij een sonderingsonderzoek gelokaliseerd. “Dat kan ik niet bevestigen. Dat zijn we aan het uitzoeken”, meent Katja Greven van de provincie. Wel werd de provincie twee weken geleden getipt door een oud-bewoner. Uit het onderzoek dat volgde, blijkt dat de bom op 8 meter diepte ligt, op de plek waar een tunnel moet komen.
Sloopwerkzaamheden die afgelopen week zouden beginnen zijn uitgesteld. Het ruimen van de bom kan zeker twee maanden duren. Greven verwacht dat de verloren tijd gedurende het project kan worden teruggewonnen.
Over vijf jaar moet de omlegging zijn voltooid. De infrastructurele ingreep is tot aan de Raad van State aangevochten in verband met problemen met de luchtkwaliteit). Afgelopen oktober zette de Raad van State het licht op groen. De aanneemsom van het project van Heijmans Infra en Boskalis bedraagt ruim 84 miljoen euro.

Reageer op dit artikel