nieuws

Pleisters van afbouwfabrikant Brander bieden extra’s

bouwbreed

Brander Afbouwproducten brengt tijdens de BouwBeurs vier nieuwe producten uit. Brander demonstreert ze in een 200 vierkante meter grote stand in hal 4, waar alle afbouwbedrijven zijn gegroepeerd. Ook zijn er nieuwe toepassingsmogelijkheden te zien van klassiekers uit het assortiment, zoals Brander Stucco en Brander Briljant.Acoustuc (akoestische spuitpleisters met geluiddempend effect), Brander Glow (spuitpleister met fluorescerende eigenschappen), Brander External Putz Fijn (fijne versie van het vuilafstotende Brander External systeem voor buitengevels) en Brava Hechtprimer (multifunctioneel voorbereidingsproduct voor voorstrijken onder gipsachtige producten) zijn de noviteiten van Brander Afbouwproducten uit ‘s-Hertogenbosch.Een vijfde nieuwtje, het grondeermiddel Brava Diepgrondeer, komt pas na de beurs op de markt. Het is een watergedragen grondeermiddel voor poederende ondergronden binnenshuis. Het product dringt goed door in de ondergrond en zet deze vast. De diepgrondeer is geschikt voor gipsen ondergrond en oude verflagen. Voor het beste resultaat moet het met een kwast worden aangebracht en mag daarbij niet glimmen. Na 24 uur droogtijd is de ondergrond geschikt voor een laag Brava Hechtprimer.

De Brava Hechtprimer is wel al op de beurs te zien. Het product is ontwikkeld op vragen uit de markt. Brander heeft al de Streichgrund als voorstrijkmiddel voor sierpleisters. De Brava Hechtprimer heeft als extra dat hij niet alleen geschikt is als hechtprimer onder sierpleister, maar vooral onder gips. Voor gebruik moet de ondergrond egaal, vetvrij, droog, zonder loszittende delen en poedervrij zijn. Het voorstrijkmiddel wordt in één laag aangebracht en heeft 12 uur droogtijd nodig voordat de eindafwerking kan worden opgezet.
De nieuwe verspuitbare sierpleister Brander Glow heeft een oplichtend effect in het donker. Dat is het resultaat van de fluorescerende eigenschappen van het product, dat licht absorbeert en in het donker weer uitstraalt.
Door het oplichtende karakter zijn de toepassingsmogelijkheden specifiek. Te denken valt aan plafonds en wanden in horeca, disco’s en kinderkamers. De pleister is schrob- en stootvast. Brander Glow is uitsluitend verkrijgbaar in wit. Vanwege de fluorescerende eigenschappen is de pleister niet op kleur te maken.
Op de beurs brengt de fabrikant ook de nieuwe kleurenwaaier voor zijn buitenproducten uit.
Op verzoek van de bezoekers kunnen alle producten uit de Brander-stal worden gedemonstreerd. Vooraf aanvragen is niet nodig.
Hal 4, stand 076

Reageer op dit artikel